fbpx

BLOG

A badacsonyi úribor: a kéknyelű

A badacsonyi úribor: a kéknyelű

“A badacsonyi földnyelv, vékonyuló hegyén a jegenyék bozontos, ám szabályos gyertyái. Távolodó, kékbe foszló hegykúpok. A szépség megmagyarázhatatlan ellentéte az emberi világgal. A természet, ez a kopottas, néma elefánt, amely még mindig...

Read more
Minden bor organikus és vegán?

Minden bor organikus és vegán?

1. Vegán borok Helyes állítás, hogy a szőlő minden állati eredetű anyagtól mentes, viszont a borkészítési eljárásra ez nem feltétlen igaz. A szőlőfeldolgozás során, amikor a szőlőléhez élesztőt adunk és azok az alkoholt előállítva, a cukrot...

Read more
Különleges borászatok 2. rész

Különleges borászatok 2. rész

Bagolykő Birtok Badacsonyi borvidék „A birtok nevét a Badacsonyörs és Ábrahámhegy határán található Bagolykő szikláról kapta, amit egy kirándulás alkalmával fedeztünk fel.” Írja Friedrich Dániel, a birtok egyik tulajdonosa. Egy családi birtok ez...

Read more
Különleges borászatok 1. rész

Különleges borászatok 1. rész

Sziegl Pincészet Európa legnagyobb pincefalujában található, egy egyre több ember által ismert kis pincészet. A Sziegl Pincészet 2012-től termel saját borokat, családi vállalkozás ez. Ez a Hajós pincefaluban lévő borászat nagyot nőtt a kezdetek...

Read more
A Kárpát-medence borainak története

A Kárpát-medence borainak története

A kezdetek A Kárpát-medencének nagyon egyedi klímája van. Tökéletes a szőlőtermesztésre és azon belül is nagyon sok különféle mikroklímával rendelkezik. Valahogy azonban a régióban a szőlőtermesztés és a borkészítés már időszámításunk előtt is...

Read more